Skip to content

4 tips voor een mooie kerstwens zonder clichés

Ze vliegen ieder jaar voorbij, die maanden tussen zomervakantie en kerst. Er liggen alweer pepernoten in de winkel, de kerstkransjes zullen snel volgen en voor je het weet is het december. Daarom is het goed om nu al na te denken over de eindejaarswens die je straks aan je klanten gaat versturen. De kerstperiode is een mooi contactmoment en je hebt nu nog de tijd om er iets speciaals van te maken.

Hoe zorg je ervoor dat de kerstwens voor je klanten zich onderscheidt en echt blijft hangen bij de ontvanger? Deze tips kunnen je daarbij helpen:

1) Vermijd clichéwoorden als goed, fijn, mooi, warm, gezellig voor de feestdagen en gelukkig, gezond, duurzaam, succesvol voor het nieuwe jaar. Maak het concreter of kies woorden met een specifieke link naar wat jouw bedrijf doet of wil uitstralen.

Zo kun je bijvoorbeeld als schildersbedrijf dit sturen:

Voorbeeld kerstwens schilder

De woorden goed in de verf zetten, een kleurrijk nieuwjaar in combinatie met de afgebeelde verfpotten in de vorm van een kerstboom verwijzen duidelijk naar een schildersbedrijf.

2) Kies voor een wat langere tekst waarin je iets persoonlijks kunt vertellen – een anekdote uit het afgelopen jaar, een nieuw inzicht/idee of een terug – of vooruitblik. Zolang er maar een link is met je bedrijf.

3) Bedenk of je meer wilt dan alleen maar wensen overbrengen. Misschien wil je je klanten bedanken, of iets aankondigen dat in het nieuwe jaar staat te gebeuren.

4) Blijf herkenbaar. Gebruik in je kerstwens de schrijfstijl die je klanten van je gewend zijn. Doe niet heel joviaal als je normaal wat meer afstand bewaart. Schrijf zoals je op je website of via de mail met je relatie communiceert. Dat zorgt voor herkenning en schept een band.

Veel succes met het schrijven van een unieke eindejaarswens. We zijn benieuwd of wij onze tips erin zullen herkennen.