Skip to content

Hoe lang blijft jouw bezoeker op je website?

Iedere bezoeker van je website zit voor zijn scherm met zijn hand op de muis. Klaar om bij de minste of geringste aanleiding weg te klikken en ergens anders te kijken. Kan je daar wat aan doen? Ja, heel veel.

En je teksten zijn daarbij SUPERBELANGRIJK. Daarom geven we in de komende maanden een serie tips om je bezoekers vast te houden … en tot actie te verleiden!

Valkuil

Je bezoeker moet te veel moeite doen om erachter te komen wat er voor hem te halen is.
Hij moet lappen tekst gaan lezen om te zien of hij daar misschien vindt wat hij zoekt. Maar daar is hij niet voor gekomen: hij wil METEEN weten of hij hier aan het goede adres is. DUIDELIJK EN SNEL.

Tips

  1. Grijp je lezer gelijk bij de kladden, zet je belangrijkste boodschap in de eerste zin. Geen inleiding, geen achtergrondinformatie, geen historie. Zo is er geen ontsnappen aan!
  2. Schrijf korte zinnen
  3. Gebruik alinea’s van maximaal drie regels (één regel mag ook!).
  4. Zorg voor witruimte tussen de alinea’s.
  5. Gebruik tussenkopjes en zorg dat die duidelijk aangeven waar de tekst eronder over gaat.

Met deze tips zet je je eerste stappen op weg naar de ideale site, een site waar lezers langer rondkijken en eerder actie zullen ondernemen.

sbv anderetaal heeft zich gespecialiseerd in webteksten die werken. Voor het schrijven van een complete website hebben wij aantrekkelijke pakketprijzen. En in oktober geven wij daarop nog een extra korting als je de factuur binnen 14 dagen betaalt. Mail ons voor een offerte.