Persbericht – meer kans op plaatsing met een pakkende tekst

Gratis publiciteit, daar zeg je geen nee tegen, toch? Als je iets nieuws te melden hebt, is dat dé kans om aandacht te krijgen. Dus: persbericht schrijven, verspreiden naar de media en hopen dat het wordt geplaatst. 

Alleen, je zult niet de eerste zijn die een persbericht rondstuurt dat helemaal nergens tot publicatie leidt. Redacties zitten echt niet duimen te draaien totdat jouw persbericht binnenkomt. Hun mailbox puilt uit en je moet concurreren met allerlei anderen die hun bericht graag gepubliceerd willen hebben. Hoe krijg je voor elkaar dat jouw persbericht wordt gelezen en geplaatst? 

Een garantie op plaatsing is er nooit. Maar met een goed geschreven persbericht maak je je kansen een stuk groter. Wij helpen je daar graag bij.

 

  • Een persbericht waar de nieuwswaarde van afspat
  • Geschreven zoals de journalist dat zelf zou doen
  • Snel en flexibel
  • Op basis van een interview of van jouw concept
  • Compleet met aanbiedingsmail

Schrijven of bewerken

sbv anderetaal verplaatst zich in de journalist die je persbericht gaat ontvangen. Wij zorgen voor een tekst die hem pakt en die hij kan plaatsen zonder dat hij daar zelf nog van alles aan moet veranderen. We kunnen je op verschillende manieren helpen aan een doeltreffend persbericht. Misschien heb je al een format en wil je zelf het concept schrijven. Dan kun je ons daarna inschakelen om de tekst aan te scherpen. Zodat je bericht net wat pakkender en interessanter wordt. Maar je kunt je persbericht ook helemaal door ons laten schrijven. Dan nemen we een kort telefonisch interview bij je af om de nodige informatie te verzamelen. We stellen daarin de vragen die een journalist ook zou stellen. Op basis daarvan schrijven we vervolgens een tekst die zó kan worden gepubliceerd.

Een aansprekende aanbiedingsmail

Als je wilt dat je persbericht wordt geplaatst, moet je om te beginnen zien te bereiken dat de redactie je aanbiedingsmail opent en je bericht leest. Daarom moet je ook goed nadenken over hoe je die mail opstelt. Lukt het je de nieuwsgierigheid van de ontvanger te wekken? Wij helpen je graag aan een aantrekkelijke aanbiedingsmail met de juiste informatie op de juiste plek.

direct advies
Nieuws over je organisatie goed onder de aandacht brengen? Laat ons je helpen bij het schrijven van je persbericht.

KLANTWAARDERING
Klanten geven ons een
8,7
Wij werken continu aan teksten en vertalingen van de beste kwaliteit, denken mee met onze klanten en stellen ons oplossingsgericht en flexibel op. Maar het kan altijd beter. Daarom meten wij de tevredenheid van onze klanten en vragen wij hun suggesties voor verdere verbetering. Vanzelfsprekend zijn wij blij met ieders input en met ons rapportcijfer!
Gratis
7 tips voor teksten met superkracht
Wil jij ook schrijven met meer impact? Vraag onze tips aan en je teksten zullen nooit meer hetzelfde zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.