Skip to content

Uitslag scrabblewedstrijd!

Begin december stuurden wij onze relaties een kaart met de wens ‘Fijne kerst & een gelukkig nieuwjaar’. De letters van ‘fijne kerst’ plakten we in losse scrabblesteentjes op de kaart en we bedachten er een wedstrijdje bij:

Hoeveel scrabblepunten scoor jij met de letters ‘F i j n e  k e r s t’? Stuur je woord naar ons toe en maak kans op een leuke attentie.

scrabblefoto

Er werd flink gepuzzeld. In de lege uurtjes rondom de feestdagen, alleen of samen, op kantoor of thuis. Dat leverde mooie inzendingen op met woorden als steenrijk (17 punten), frietjes (17 punten) en krentjes (16 punten). Er was zelfs iemand die heel creatief een nieuw woord had bedacht voor yoga: rekfestijn, en daarmee alle letters had gebruikt. Helaas was de jury onverbiddelijk en werd dit niet-bestaande woord afgekeurd.

Maar welk woord leverde nu de meeste punten op?

Het winnende woord!
Tadaaa… Met 19 punten is het winnende woord: kijfster. Dit komt van het werkwoord kijven dat (scheldend) ruziemaken betekent. Een kijfster is dus een vrouw die bekvecht. De bedenkster van dit woord wint het taalboekje:

LinguaDwars door Europa in 69 talen, geschreven door Gaston Dorren.

Gefeliciteerd & veel leesplezier!