Creatief vertalen: een vak apart

Ken je dat gevoel van trots als het je gelukt is een leuke, creatieve tekst te maken? En ken je het gevoel van teleurstelling als je die tekst vervolgens hebt laten vertalen, en er niets is overgebleven  van al die creativiteit? Wij van sbv anderetaal besparen je die teleurstelling. Wij werken met de beste vertalers, vertalers die hun verbeelding de vrije loop laten en zich in zo’n tekst ingraven en er vervolgens pas uit komen als ze op en top tevreden zijn met het resultaat. en

  • Een vertaling die zeker zo creatief is als het origineel
  • Geen een-op-een-vertaling
  • Je krijgt een tekst waar het plezier vanaf spat
  • Geen haastwerk, er is tijd nodig om te ‘broeden’
  • Vertaald door een native speaker
  • Die feilloos aanvoelt wat goed en slecht valt in zijn taalgebied

Wat zijn creatieve teksten?

Tot ‘creatieve teksten’ rekenen wij bijvoorbeeld nieuwsbrieven, jubileumboeken, speeches, advertentieteksten. Kortom, teksten die niet zozeer bedoeld zijn om kennis of feiten over te brengen, maar om je klanten op een losse, informele manier te betrekken bij je onderneming, zodat zij zich met je verbonden gaan voelen.

De manier waarop wij bij sbv anderetaal met dergelijke teksten omspringen, is echter bepaald niet losjes. Dat begint al met de keuze van de vertaler: niet alle vertalers kunnen dat, loskomen van een brontekst en een vertaling maken die de geest van die brontekst wel degelijk behoudt. Vervolgens kijken wij op kantoor extra kritisch naar zo’n vertaling, juist omdat het allesbehalve een een-op-een-vertaling is. Conclusie: creatief kan ook heel streng zijn! 

Heb je een creatieve vertaler nodig? sbv anderetaal selecteert de juiste persoon.

KLANTWAARDERING
Klanten geven ons een
8,7
Wij werken continu aan teksten en vertalingen van de beste kwaliteit, denken mee met onze klanten en stellen ons oplossingsgericht en flexibel op. Maar het kan altijd beter. Daarom meten wij de tevredenheid van onze klanten en vragen wij hun suggesties voor verdere verbetering. Vanzelfsprekend zijn wij blij met ieders input en met ons rapportcijfer!
Gratis
7 tips voor teksten met superkracht
Wil jij ook schrijven met meer impact? Vraag onze tips aan en je teksten zullen nooit meer hetzelfde zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.