Skip to content

Wat DOET jouw bezoeker op je website?

Je hebt je website niet voor niets; je wilt dat je bezoekers er iets doen. Een afspraak maken, informatie aanvragen, bestellen … En dat is ook wat je bezoeker wil. Hij is niet voor niets op je site. Maar je moet het hem wel makkelijk maken, anders doet hij wat jij nu juist niet wilt: wegklikken!

Valkuilen

 • Je hebt op je homepage geen opvallende knop waar je bezoeker op kan klikken.
  Dan moet hij gaan zoeken naar mogelijke onderliggende pagina’s. Daar neemt hij meestal de tijd niet voor.
 • Je hebt te veel knoppen waar op kan worden geklikt.
  Meer dan één knop kan wel, maar er moet er altijd eentje uitspringen. Daarmee maak je de keuze gemakkelijk.
 • Je loopt te hard van stapel met die ene, opvallende knop op je homepage.
  Overreden gaat in stapjes. Dus meestal niet direct proberen iemand een grote aankoop te laten doen (‘Bestel nu’), maar beginnen met bijvoorbeeld ‘Bereken je voordeel’ of ‘Ontvang ons gratis e-book’.

Tips

 • Zet één GROTE, OPVALLEND GEKLEURDE knop op je homepage!
 • Staat je eigen foto of die van een andere persoon op de pagina? Als deze in de richting van de knop kijkt, helpt dat ook de aandacht van de bezoeker hierheen te trekken.
 • Zorg voor een rustige achtergrond, gewoon wit met zwarte letters is prima. Eén accentkleur is voldoende.
 • Kies een knop waarop mensen gemakkelijk klikken. De eerste klik is een daalder waard: uit psychologisch onderzoek blijkt dat wie één keer heeft geklikt, eerder geneigd is daarna opnieuw te klikken, ook voor belangrijker beslissingen.

Voorbeelden

Hier zie je niet meteen waar je moet klikken:

Voorbeeld knoploze website

Hier wel!

Voorbeeld website juist knopgebruik

Dit is de tweede in een reeks tips die je op weg helpen naar de ideale site, een site waarop je lezers stimuleert om door te klikken en waar je ze zo steeds verder het verkoopproces inleidt.

Mis dus ook de tip van november niet!

Extra korting

sbv anderetaal heeft zich gespecialiseerd in webteksten die werken. Voor het schrijven van een complete website hebben wij aantrekkelijke pakketprijzen. En in november geven wij daarop nog een extra korting als je de factuur binnen 14 dagen betaalt. Mail ons voor een offerte.